Superbman za dwa tygodnie jedzie do czechosłowacji, więc się decydować i zamawiać.
Pytanie do mieszkańców Łodzi
Zwiń
X
-
Pytanie do mieszkańców Łodzi
Wybieram się na koncert Knopflera, a później Claptona w Łodzi i mam w związku z tym kilka pytań.
Gdzie w okolicy Atlas Areny i Dworca - Łódź Kaliska można względnie dobrze i tanio zjeść?
Czy poruszanie się nocą po tych rejonach jest bezpieczne?
Jakieś fajne miejsca do zobaczenia w tej okolicy?
Za wszystkie podpowiedzi dziękuję!
-
-
tam akurat posucha jest z jedzeniem, ale po koncertach - piotrkowska może z kilometr w linii prostej i tam coś znajdziesz
aha, zapomniałem o Grill House, gdzie kiedyś mieliśmy spoty - Włókniarzy w stronę Katowic może z 500m od Kaliskiej tuż za stacją BP. Jedzenie spoko, czynne do 20.00Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
1 Czy jedziesz samochodem czy pociągiem/autobusem?
2 W których godzinach chcesz jeść?
3 Co do zwiedzania to zależy ile masz czasu... możesz np.: przejść Piotrkowską od Piłsudskiego do Placu Wolności (~0.5h spaceru) stamtąd masz ~7min na pieszo do Manufaktury - po drodze masa knajp od budek z kebabami/hamburgerami itp. przez różnego rodzaju chłopskie jadło czy komunistyczna knajpkę "Pietrynka" po np. Kompanie kuflową(dawna esplanada - ogromne porcje i nie drogo - fajna atmosfera i bdb obsługa) czy restauracje Varoska (najlepszy gulasz z jelenia jaki w życiu jadłem, białe wino za darmo ile wypijesz to twoje) które z czystym sumieniem polecam, w Manufakturze z knajp najbardziej smakuje mi The Mexican ale pod żadnym pozorem nie idź do restauracji pani Gesler (szczególnie omijaj szerokim łukiem "Polkę"). Mogę też polecić knajpę Turecko/Indyjską gdzie Turek gotuje dania tureckie a Hindus Indyjskie - bodajże nazywa się "Istanbuł Tadź Mahal" czy jakoś tak
ps:
Poruszanie się po tych okolicach Łodzi nocą NIE należy do bezpiecznych, Piotrkowską też nie (całe śródmieście w nocy jest nie ciekawe)
jak chcesz w miarę miło spędzić wieczór to np. polecę pobliski pub: http://lodz.gniazdopiratow.com.pl/index.php?id=4
(nie byłem tam ~3lata więc nie wiem czy jeszcze otwarty ale jeśli lubisz szanty czy muzykę Irlandzką na żywo to kiedyś często grały różne zespoły)
Komentarz
-
Komentarz